Rådhus

Bodø City Hall

Bodø, NO 2013

Type
Åben konk.

Team
Cornelius Vöge (lead consultant)

Size
11.000 m2

Client
Bodø Kommune

Status
Ikke udført
Det nye rådhus i Bodø er en vision om at skabe en demokratisk og åben bygning i en moderne fortolkning af Bodøs skala og genrejsningsarkitektur.

Forslaget tilpasser sig Bodø på byens præmisser. Det nye byggeri udformes, så det udbygger og fuldender karreen ved rådhus-bygningen og dermed indgår i rådhuskvarterrets karrestruktur.Komplekset består af 3 bygninger; en eksisterende bevaringsværdig bank, det eksisterende fredede rådhus og en nybygning. Nybygningen indføjer sig i karrestrukturen og indpasser sig byens og gadernes skala samt proportioner, arkitektoniske træk, materialer og facaderytme fra det gamle rådhus. Dele af facaden i nybygningen knækker og tilpasser sig nabobygningerne. De gamle motiver i rådhuset nyfortolkes og nybygningen vokser ud af karreen. Hele karreen vil fremstå robust og med en tyngde, som en klippe i byen.

Bygningen er disponeret med stort fokus på dagslysoptimering. Således er facaderne baseret på grundige dagslys- og vindanalyser, hvor den integrerede solafskærmning udformes efter eksponeringen for sollys og vind på de forskellige tidspunkter af året.    


Culture

Transformation

Public

Private

Planning