Villa Solsiden

Gentofte, DK 2010-2011

Type
Enfamilieshus

Team
E. Troelsgård rådg. ing.

Omfang
180 m2

Bygherre


Status
Er udført

Studiehus 5 fokuserer på taget, som samlende bevægelse. Huset er udformet, som enkelte volumener, der samles af et tag, der knækker i forskellige retninger og tilpasser sig de indre rum, byggelinjer og solens lysindfald. Derved opnås forskellige indvendige rumligheder, der giver forskellige oplevelser af dagslyset og kontakten til uderummene.

Huset placeres så det følger byggelinjer mod skel, vej og have. Funktioner og rum disponeres på grunden så de optimeres i forhold til lys og adgang.

Mellem husets rum skærer terrasser sig ind i bygningen. Gårdterrasserne sørger for en tæt forbindelse med haverummet, nedbryder de lange, smalle arealer mellem hus og skel, samt inviterer lyset dybt ind i rummene hele dagen. Derved skabes opholdszoner mellem ude og inde, der kan fungere som både morgen-, middag- og aftenterrasse.

Værelserne i huset disponeres så de skaber selvstændige zoner for voksne og børn. Husets værelser vender alle ud mod et stort, gennemgående fællesområde med køkken, alrum, stue og adgang til terrasser. Bygningen er udført som BR 2010 og med jord-varmeanlæg.

 

Foto: Home



    


Culture

Public

Private

Planning