HESTETORVET BRICK BUILDING

Roskilde, DK 2014

Type


Team


Omfang


Bygherre
Roskilde Kommune

Status
Udført

Bygningen er placeret på kanten af et af byens gamle torve og danner overgangen mellem en fredet kirkegårdsmur og den originale Roskilde Stationsbygning fra 1847.

Man ønskede en bygning tilpasset stedet og med en overflade, der besværliggjorde graffitti og plakatopklæbning. Løsningen blev en reliefmuret skærm, der udtrykker en stoflighed fra stedet og diskret føjer sig ind, som en afslutning på kirkegårdsmurens forløb op mod stationen.

Teglskærmen er udlagt, som en ellipse rundt om den præfabrikerede enhed med en afskæring ind mod kirkegårdsmuren. Alle mursten er udlagt i samme retning fra kirkemuren op mod stationen i et specielt relief-forbandt udviklet til ellipseformen. Oplevelsen af lys, skygge, flade og form ændrer sig konstant i løbet af dagen når man passerer bygningen, da forskydningerne følger den runde form.

Litteratur:
A New Golden Age – NORDIC architetcture and landscape – Archipress, 2015.
Arkitekten nr. 6, juni 2014.

Foto: Søren Harder Nielsen



    


Culture

Public

Private

Planning