Byens hus – conversion of town hall

Roskilde, DK 2015-2016

Type
Renovering og transformation

Team
Cornelius Vöge (lead consultant), E. Troelsgård rådg. ing.

Size
300 m2 ombyggeri og udearealer

Client
Roskilde Kommune

Status
On hold
Roskilde Byråd har besluttet, at byens gamle rådhus skal være et Byens Hus for alle borgere, fuld af liv, spændende aktiviteter og et sted, der stimulerer det aktive demokrati og medborgerskab i Roskilde Kommune. Borgere, aktører og politikere har således været inddraget i udviklingen af Byens Hus og det har resulteret i en overordnet vision med 4 hovedtemaer, der skal styrke husets profil og identitet:

 

  • Byens Hus som forpost
  • Byens Hus som det permanente folkemøde
  • Byens Hus som katalysator for byliv
  • Byens Hus for studerende

 

Det gamle Rådhus og det gamle Duebrødre Kloster Hospital udgør sammen Byens Hus i Roskilde. Bygningerne skal sammen fungere som borgernes nye hus. Et kulturelt samlingssted, en forpost for kommunens attraktioner, et moderne tingsted med plads til politiske drøftelser og et hus der summer af liv.

Med input fra bygningens fremtidige brugere har CORNELIUS VÖGE udarbejdet visionsoplægget for byens hus samt en helhedsplan for ombygninger af de eksisterende bygninger til den nye brug, herunder forslag til turistinformation, cafe, auditorium og udstillingsarealer.

Første fase er igangsat og omfatter ny indgang med nye udearealer, som skaber sammenhæng mellem de 2 bygninger og udeområdet, samt indretning af cafe og køkken i det gamle Rådhus.    


Culture

Transformation

Public

Private

Planning