Cornelius Vöge

EGET HUS

Jyllinge, DK 2002

Type
Enfamiliehus

Team


Omfang
175 m2

Bygherre


Status
Udført

Huset er tegnestuens første studie af boligen som leverum, som ramme for familieliv og arbejde. I huset er der primært arbejdet med studier af boligens opdeling i funktioner og skabelsen af rummene og overgangene herimellem.

Huset er beliggende i et stort ældre sommerhusområde tæt ved Roskilde Fjord. Grunden er tæt beplantet med ældre, høje træer, birk, lærk og gran langs periferien mens der i midten skabes en græsbevokset lysning. Byggeriet er underdelt i tre enheder for at bevare den eksisterende beplantning, for at matche områdets sammensatte karakter af små huse og for at skabe et nyt introvert haverum i den grønne lysning.

Husets enheder indeholder hver deres funktion i forhold til boligen – et voksen- /fællesafsnit, et børneafsnit og et mere isoleret atelier til arbejde og fordybelse. Hver enhed kan fungere mere eller mindre selvstændigt afhængig af familiens skiftende behov for fællesskab.

For at undersøge hvad der er muligt med standard-byggevarer, er huset som udgangs-punkt bygget af bygningsmaterialer fra den lokale tømmerhandel. Hovedkonstruktionen er en trækonstruktion beklædt med lærketræs-planker.

Litteratur:
RUM, juli 2009, DK
Berlingske, 19.10 2008, DK
Berlingske, 28.01 2007, DK
Børsen, 16-18. januar 2004, DK
Eget Hus, Christoffer Harlang og Finn Monies, Ark. Forlag 2003, DK
Arkitektur nr. 3, 2003. DK
Jyllandsposten, 20. april 2003, DK
Boligmagasinet nr. 33, 2002. DK

 

Foto: Adam Mørk



    


Culture

Public

Private

Planning