Spraglehøj klubhus

Jyllinge, DK 2013

Type
Indb. totalentreprisekonk.

Team
Elindco, MOE

Omfang
600 m2

Bygherre
Roskilde Kommune

Status
Ikke udført
Jyllinges nye klubhus i Spraglehøj er udformet som en åben, inviterende bygning, der markerer sig i det åbne landskab mellem Jyllinge By og Gulddysseskoven. Placeringen mellem by og skov betyder, at bygningen skal finde sit eget udtryk i det grønne landskab. 
Forslaget præsenterer det nye klubhus, som en enkel rytmisk struktur.  Strukturen integrerer den nye bygning og fremtidige udvidelsesmuligheder i en samlet helhed, hvor der etableres en ny markant hovedindgang til hele sportsanlægget. Bygningen er let, åben og inviterende i et arkitektonisk sprog der fletter sammen med læhegn, træer og beplantningen omkring sportsanlægget. En ide der styrker Spraglehøjs grønne karakter, som en del af landskabet. 
Taget er bygningens karakteristiske element: Krydsformede søjler udenfor boksene bærer taget og muliggør det store spænd over klublokalet samtidig med, at der skabes plads til terrasser mod alle verdenshjørner. Terrasserne giver mulighed for, at kigge ud over boldbanerne eller ud over de åbne marker mod syd. Som værn og solafskærmning etableres lodrette trælameller, der sammen med søjlerne giver bygningen sit karakteristiske, lette og flimrende udtryk af lys og skygge.


    


Culture

Public

Private

Planning