Daginstitution Skovlunde

Skovlunde, DK 2014

Type
Indbudt konkurrence

Team
Stokvad rådg. ing., MASU Planning

Omfang
2500 m2 nybyggeri

Bygherre
Ballerup Kommune

Status
Ikke udført

Skovlunde er oprindeligt opstået, som en samling af gårde og en kongelig mølle tilbage i middelalderen. En gammel landsby omkring en fælles gadejord i en struktur, som stadig kendetegner landsbyen i Gl. Skovlunde og som i høj grad definerer byens identitet.

Den gamle landsby med de tilbageværende gamle gårde fortæller en del om landsbybeboernes historie gennem århundreder. Det er beboerne, der tilsammen har skabt byen og været med til at holde Skovlunde oppe gennem skiftende tider og under skiftende vilkår. Udformningen af et børnehus i Skovlunde skal være bevidst om denne historie. Selvom placeringen ved kirken, skolen og jernbanen indeholder mange modsætninger, så giver det netop også mulighed for at trække en vigtig del af Skovlundes identitet ud til området.

Børnehuset fremstår således, som en abstraktion over de gamle gårde som grundlagde Skovlunde. En samling af 3 gårde og et tekniktårn danner en lille landsby hvor by møder land. Hvor grupperum, fællesrum og haverum flyder sammen med værksteder, drivhuse og overdækninger og danner kroge, hjørner, huler og zoner for bevægelse, fordybelse og samling for få og for mange. Oplevelsen i børnehuset og legehaverne bliver en sammenhængende fortælling, der afspejler de vigtige elementer i børns udvikling. Alt sammen i en arkitektur der afspejler stedets særlige identitet og brugernes rødder.



    


Culture

Public

Private

Planning