Skovbørnehave Lynge

Allerød, DK 2011-2012

Type
Om- og tilbygning

Team
Lyngkilde rådg. ingeniører

Omfang
200 m2 nybyggeri og 100 m2 ombygning

Bygherre
Frederiksberg Kommune

Status
Udført

Bygningen er en tilbygning til en eksisterende børnehave, og er udformet som en spiral-bevægelse omkring en gruppe eksisterende egetræer op mod en stor åbning i skoven. Tanken er at bygningen omfavner og tilpasser sig naturen med et diskret indgreb. Bygningens rum, flader og dele fletter sammen med børnenes aktiviteter og leg med naturen.

Træerne integreres og naturens elementer af jord, vand og lys inddrages aktivt i bygningens arkitektur og aktiviteter. Således genanvendes regnvandet ved en vandlegeplads og køkkenhave og der udføres klatrestativ i træerne samtidig med at dagslyset opleves varieret fra alle verdenshjørner.

Bygningen udføres som energiklasse 2015 og der er tilstræbt anvendelse af mijømærkede bygningsmaterialer og rene naturmaterialer.



    


Culture

Public

Private

Planning