Hjælpemiddelcentral

HMC

Roskilde, DK 2012-13

Type
Til- og ombygning

Team
MOE a/s

Omfang
600 m2 og 600 m2 nybyg

Bygherre
Roskilde Kommune

Status
Udført

Projektet omfatter en bygning med krav om rationel udførelse og kort byggetid. Den eksisterende bygning fra 50erne er blev renset for mindre tilbygninger gennem tiden. I stedet blev den gamle bygning ført tilbage til sin oprindelige grundform og tilbygningen arrangeret, som en direkte forlængelse af den eksisterende struktur.

Tilbygningen indeholder kontor og lager for hjælpemidler og fortsætter i 1. sals højde flugten fra den eksisterende del af bygningen i to etager. I stueetages niveau er tilbygningen bredere, mens kælderetagen flugter 1. salen. Tilbygningens højde øges i forhold til den eksisterende facadehøjde og facadematerialet ændres til et mørkt plademateriale for at markere bygningen, som en selvstændig bygning.

Hovedindgangen og kontorområdet understreges med store indrammede vinduespartier. De øvrige vindues- og dørpartier søger enten i proportioneringen, flugten eller rytmen, at fortolke vinduespartierne i den eksisterende bygning.

Foto: Søren Harder Nielsen



    


Culture

Public

Private

Planning